Geen oogje meer voor

Vandaag kwam er een man die hulp nodig had met zijn ogen die ik natuurlijk weer help. Ik ben sinds vorig jaar een opticien en sinds die tijd heb ik vele mensen voorbij zien komen. De meeste mensen komen hier met het probleem dat ze niet meer zo goed konden kijken dan vroeger. Dat soort mensen zijn snel en ‘gemakkelijk’ geholpen. Maar soms heb je er gevallen erbij dat ik als redelijk onervaren opticien nog weinig ervaring mee hebt. Dan vraag ik vaak hulp van een andere opticien die mij graag helpt natuurlijk, maar ook die heeft ook niet altijd tijd ervoor. Dus dat betekend dan dat ik er alleen voor sta. En dan blijken sommige dingen nog echt lastig te zijn en dat uit een boek dingen lezen niet genoeg is.

De man die het niet meer zag zitten

De man was al aardig op leeftijd ik denk al een jaar of zestig. Het was een uiterst vriendelijke man, maar zijn probleem was dat als je hem recht aankijkt dat zijn ogen langzaam scheel/ wegkijken. Dat is een bijzondere vertoning. Ik heb de man al namelijk al een paar keer in de ogen aangekeken. Ik dat vooral zijn linkeroog het sneller begeeft om af te wijken dan zijn rechteroog. Je ziet langzaam, maar steeds sneller zijn oog naar buiten afwijken.  Ik hoor je misschien al denken dat hij bewust aan het wegkijken was. Maar het gekke was dat hij steeds wist wat er op mijn papiertje stond, waardoor deze situatie nog gekker werd. Ik keek nog een keer en merkte dat na vijf keer de proef te doen dat zijn linkeroog afwijkt in plaats van zijn linker. Het was ook zo dat als hij naar links ging dat hij hetgeen op mijn papiertje niet meer kon lezen.

Als mensen weten wat dit is of  hetzelfde hebben meegemaakt. Graag even contact opnemen. Ik heb de man belooft dat we bij de volgende afspraak gaan kijken wat we ertegen doen. Echter heb ik ook al advies gevraagd bij mijn collega’s, maar die wisten ook niet zo goed wat het was.